norge

Hej Brudparet Sundemo

Anna och Robin…så kul att träffa er igår och så trevlig du är Robin. Ni kommer passa så bra ihop!!!! Grattis.

Jag satt mej ner och gjorde några förslag på hur man kan åka. Jag är inte expert på vägarna men lite ett tips på vad man vill se och routat en väg från det. Karta

Hittade en site där flera platser fanns med:
http://www.varldenshaftigaste.se/topplistor/norges-7-haftigaste-platser/

En annan sida jag hittade var https://vandringsbloggen.com/10-basta-vandringsupplevelserna-i-norge/

Besseggen

Fantastisk vandring och lite av Norges nationalled. Jag har gått den kanske 5-6 gånger och jag tycker inte det varit massa folk utan det har varit väldigt trevligt.
Man utgår från Gjerdesheim och åker båt på sjön Gjerdes till en lite hamn och klättrar sedan upp på berget och går tillbaka till Gjerdesheim. Supervackert. Några jag gått med har varit lite oroliga för att det är brant sluttning ner mot sjön men jag tycker det inte är något problem… Ni kommer klara det fantastiskt.

Galdhögpiggen

Inte långt till Galthögpiggen från Besseggen  bilvägen. Man åker till Spitestuga fjällstation (även Galthögpiggen sommarskidåkning ligger vid Spitestuga). Man går med en grupp eftersom det är lite över en glasiär. Som sagt kan ni ju stanna en extra dag och åka skidor….

Geiranger och Trollstigen

Ni har ju koll på detta. Efter Trollstigen kan man ju åka ut till Ålesund…och jag tror det finns den berömda Atlantvägen…men va jag har hört är inte den så mycket att åka till. Häftiga bilder från den vägsträckan i storm men inte så mycket annars…men jag vet inte säkert.

Flåm 

Det är vanligt att man åker tåg till Bergen och då kan hoppa av och åka ner till Flåm. Världens vackraste tågstäcka. Men ni kommer ju med bil….och då finns en suuuuuuuperlång vägtunnel så kanske anledning att kolla hur man åker om man vill åka igenom denna. Flåm ligger vi Sognefjorden. Det kanske kan vara så att man ställer bilen vid Flåm och tar tåget upp på fjället över dagen…säkert vackert.

Bergen

Supervacker stad …men regnar alltid.

Trolls tunga

En av de fräckast vandringarna och som jag tror är ganska tuff. Jag har aldrig varit där men om jag fattade Anders rätt så gick de en dag och tältade uppe vid Trolls tunga och gick ut på den andra dagen och gick tillbaka andra dagen…så lite längre vandring. Den ligger nära Odda.
http://www.varldenshaftigaste.se/artiklar/trolltunga-i-norge/

Preikestolen

Mycket häftig plats och en av det kända vandringarna i stavangerområdet. När ni går ner kan ni ju ha en tanke att jag gick där med bruten fot….lol
Ni hittar information på länken ovan om världens häftigaste. Vandringen är inte så tuff .

Kjeragbolten

Mycket häftig plats vid Lysebotn…nära Preikestolen. Jag har inte varit där men kolla sidan nedan. Anders har naturligtvis varit där. Tror det är lite mer krävande vandring.

http://www.varldenshaftigaste.se/artiklar/kjeragbolten-i-norge/

Stavanger

Fin stad och det finns ett oljemuseum som kan var kul att besöka.

Hem kan man åka via Oslo och se Vigelandparken, Osebergskeppet (vikingaskepp) coh Kontiki. som all ligger på Bygdöj halvön. Oslo har ett läckert operahus. Man kan också åka över Hardangervida till Sandefjord och ta färga till Strömstad vilket jag brukar göra. Man kan också åka runt Oslofjorden så man kan besöka  Oslo…

 

Anders har telefonnummer 0704855348 men har mest gått nere i stavangerområdet (trolls tunga, Preikestolen, Bolten mm)

Ha det bäst!!! Kram

Lars 0790760456