Midsommar 2018 inbjudan

Midsommar på Viks Ödegärde 22-23 Juni 2018

Vilka kommer med?

Vi kör ungefär som förra året

Hej alla

Som jag nämnde i ett tidigare mail tänkte jag köra ett midsommarfirande även i år på Viks Ödegärde ... och du/ni är välkommen att komma med.  För mej har det lite blivit en tradition och det kanske är lite därför jag har varit dåligt att följa upp med anmälningsmailet...sen har det varit massor på jobbet. Som vid tidigare år finns "inget måste" och jag vet att andra har annat för sig eller funderat på annat. Det finns ju så många ställen man vill vara och saker man vill hinna med... 

Ni är välkomna till mig på Viks Ödegärde ute vid kusten på nordvästra Tjörn. Nära till havet, promenader och bad, och det har ju varit fantastiskt badväder senaste veckorna! Området har sitt eget midsommarfirande med egen orkester, stång, dans och lekar...även om det regnar. En lugn och trevlig tillställning på en timme eller två innan man går hem till sitt eget firande. Förra året var vi nog totalt 150 stycken på firandet på ängen och drygt 20 stycken hemma hos mej. 

Jag har gott om plats hemma hos mig så vi skall få plats även om det regnar (och regn fick vi förra året!!!) ... Det känns nästan som att det är byggt för att ta många personer vid fest. Jag har 9 sängplatser i huset men självklart är det möjligt med madrasser... och så har vi gästhamnen Ängeviken 500 m bort så om någon/några kommer med båt så kanske det blir ytterligare sängplatser i båtarna... vi hittar säkert en bra lösning så alla som vill sova över kan göra det. Frukost och lunch fixar jag och till de som vill stanna midsommardagen.

Som jag skrev i mailet tänkte jag att  vi skulle försöka köra ungefär på samma sätt som vi gjort tidigare år, att vi hjälps åt lite med att ta med förplägnad och dryck eftersom förhoppningsvis många kan komma. Självklart förstår jag även i år att det är många som har gamla invanda midsommartraditioner med släkt och vänner och därför inte kan komma, andra kanske redan bokat in sig någon annan stans...men andra kanske vill växla till hit. Jag tänkte ifall man kunde fylla in en anmälan så snart som möjligt (helst innan 14 Juni) för att jag skall få en känsla hur många som tänkte komma. Det gör ju det också möjligt för oss att eventuellt kan bjuda in några andra vi vill ha med. Även om alla kommer finns det säkert öppningar ifall någon av oss har någon vän som man vill ta med... Så fyll vänligen i sonderingen så snart som möjlig så jag också kan se att ni läst detta, och om något ändras fyller man bara i igen så ser jag. Så enkelt är det! Jag kommer sedan att fundera vem som borde ta med vad till midsommarbordet. Alla har inte Facebook så vi kommer informera via mail också.

Rent praktiskt tänkte jag att vi kunde göra som förra året att vi delar ut rätter att ta med till lunchen, efterrätt/tårta och det som behöver förberedas innan till gillningen. Jag köper kött och kyckling till gillningen och vin/öl/vatten till lunch och grillningen. Säg gärna till om någon inte äter kött utan vill ha lite fisk att grilla istället.

Vi tänkte att ifall folk börjar ramla in vid 13 (det vore bra om några kunde komma tidigare) så tar vi en välkomstdrink och sen tar vi lunch från 13.30...   Tala om när ni kommer i formuläret.

 • Som tidigare tänkte börja med en välkomstdrink och sedan en härlig midsommarlunch
 • De som vill bada, gå en lite sväng eller binda en krans innan Midsommarängen har tid att göra det (ni som har barnasinnet kvar skall självklart fiska krabbor!)
 • Firandet på Midsommarängen börjar 16 med dans och lekar och en lokal orkester. Detta år får vi försöka komma vid start.
 • Vi grillar på kvällen, kött, kycklingfiléer, grönsaker....och till det såser, sallader mm. Är det någon som har allergier eller inte äter kött...fixar vi något annat till er
 • Vi kommer umgås med prat, musik, lekar och säkert lite dans för de som vill
 • Nattamat framåt småtimmarna

De som vill sova över får jätte gärna göra det. Jag har 9 sängplatser + 3 bra soffor att ligga i + 3-4 extra madresser. Om några  kommer med sin segelbåt eller motorbåt kanske vi kan ha några sovplatser där också.  Lättast är om ni tar med underlakan/påslakan och örngott. Troligtvis kommer jag be några bilburna att ta med kudde och täcke också för jag tror jag inte har för alla...återkommer om det. Om någon glömt finns självklart att låna!

Vore roligt om flera vill stanna en del in på Midsommardagen också...och

 • Frukost
 • Vandringar, bad och umgänge i största allmänhet
 • Lunch
 • De som vill besöka Pilane kan göra det
 • Bada och kajak

Rent allmänt inbjuder området för väldigt mycket spontana aktiviteter så missa inte att ta med bra skor, badkläder och om ni har kajak, varför inte ta med den (jag har en för de som vill låna).

Midsommarhelgen förknippad med traditioner, så mycket mer än andra helger. Vissa har andra aktiviteter som man måste hantera. Därför får man självklart komma och åka som man vill. Så är det bara. Det vore bra om ni kunde meddela lite hur ni tänker så vår matplanering blir lite lättare...sen kan det alltid ändras

Tacksam ifall ni snabbt/omtående kunde ge ett preliminärt svar. Några vet jag har annat planerat men ni kan väl ändå svara för det kan ju vara så att planerana blivit ändrade. Som tidigare, om ni har en vän som vill komma med så får vi fixa det.

Välkomna Lars

0709871974

P.s. Jag håller som bäst på att se över mina fönster och har bytt fönster på andra våningen och på toan. Ni får ha överseende att vissa detaljer kommer jag göra nu under min semester...så ni är välkomna att komma tillbaka till sommaren att inspektera om ni vill... 🙂

Initialt tillsagda

Några har redan sagt att de har andra planer men jag tar med dem i inbjudan i alla fall om det fått andra planer.

Anette Ruusvik-Olofsson, Christina Persson, Berit Axelsson och L-E Larsson, Ylva och Chirster Bordell, Ulrika Folkelind-Jonasson och Ingemar Jonasson, Evy Jonsson, Göran Brittsjö , Svante Westberg,  Agneta Nilsson, Ellen Zettergren, Lars Antborg, Katarina Bojestig, Ulf Esborn, Jeanette och K-J Liljedahl, Anna-Lena och P-A Liljedahl, Gunnel Helgesson,  Carin Åkesson, Marja Ekdahl, Lars Tenfält

Sondering i Juni:

Fet stil: Planerar att komma
Kursivt: Måste kolla först,
Vanlig font: Inte svart ännu
Genomstyrkning: Kan ej

Bilder från Viks Ödegärde

Omgivning och Midsommar

More Info

Var ligger Viks Ödegärde

More Info

Anmälan

Bra att veta vem som tänkte komma

More Info